Atea MeetNow – ny skytjeneste fra Atea

Atea Meetnow logoDet har lenge vært et problem å integrere ulik videoteknologi/systemer på en god  måte. Teknologien er ulik, systemene bruker ulike protokoller og det kan være høye investeringer for å få alt til å snakke sammen – særlig om man vil ha bra kvalitet på lyd/bilde.

Atea har sett dette behovet, og lanserer i disse dager Atea MeetNow: En skytjeneste i Ateas Collaboration Cloud som lar deg og dine samarbeidspartnere møtes i et virtuelt møterom – uavhengig av klient.

Klienter
Brukerne kan benytte et av endepunktene under for å koble seg på møtet. Det være seg Cisco Jabber, Cisco endepunkt/møterom, SIP-systemer, telefoni (vil kun få tale), Microsoft OCS 2007 R2 og Microsoft Lync 2010/2013

Atea Meetnow circle

Så lenge systemet er satt opp for å kunne snakke mot andre systemer over internett, er det bare å bli med. Dette betyr i praksis en Cisco VCS expressway  (kan leies som en tjeneste fra AOS)  i Cisco-verden, og federation i et Microsoft Lyncmiljø (MeetNow kjører åpen federation).

Opplevelsen
Et Cisco-endpunkt ringer opp room1.customer@meetnow.no (eksempel på adresse) og blir med i møtet. En Lync-bruker på hjemmekontor ringer inn fra klienten sin ved å taste inn eksempeladressen. Kanskje trekker man inn en partner av seg som er federert via Lync – personen benytter i såfall samme eksempeladresse og blir så med. Så raskt, så enkelt.

Alle er så inne og kan snakke sammen/se hverandre i HD-kvalitet.
Møte sett fra Microsoft Lync og Cisco Jabber

MeetNow LyncMeetNow Jabber screen

Teknisk om løsningen
Løsningen hostes i datarom hos Atea Outsourcing Services (AOS) i Drammen, og er basert på en Cisco møteromsbro (MCU). I tillegg er det investert i Cisco Advanced Media Gateway (AMGW) for å gi mulighet for HD lyd og video. Cisco-miljøet er knyttet sammen med åpen federert Lync-løsning.

Merknad om Lync 2013 og Cisco VCS
Microsoft Lync 2013 har endret videocodec fra H.263 til H.264. H.264 er en nyere og mer fleksibel codec, så i utgangspuktet er dette gode nyheter. Dog finnes den i to varianter, Base- og High Profile og dette skaper utfordringer.

Sammenligning video

Sammenligning av Cisco og Lync video protokoller

Lync 2013 benytter H.264 High Profile, mens Cisco VCS benytter Base Profile. Som man ser av figuren over har ikke Cisco VCS og Lync 2013 noen fellesnevner lenger. Tidligere integrasjoner som fungerte mellom Cisco VCS og OCS/ Lync 2010 vil dermed ikke fungere lenger i Lync 2013. Den eneste måten å komme rundt dette per dato, er å sette opp en Cisco AMGW.

Kom i gang
Ta kontakt med Atea Hosted Collaboration på cloudservices@atea.no, for en demo. Husk også at Atea tilbyr andre skytjenester i vår Collaboration Cloud – som Atea Hosted Lync og Atea Connect (leie av Cisco video).

Reklamer

Kommenter artikkel

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s